Voorwaarden van hondenverzekeringen

De voorwaarden van hondenverzekeringen zijn zeer belangrijk, maar worden ook vaak vergeten. Maar waarom is dat eigenlijk? De kleine lettertjes zijn misschien wel klein, maar zeker groot en belangrijk voor een hondenverzekering.

Het is altijd verstandig om te weten waar je nu precies voor verzekert bent, hoeveel je maandelijks echt betaald en wat er bijvoorbeeld maximaal uitgekeerd wordt. Dit verschilt per aanbieder namelijk, maar er wordt vaak gedacht dat dit bij elke aanbieder hetzelfde is. Maar niets is minder waar.

De keuze van verzekeraar

Op de website van Tinki.nl kun je de 7 meest bekende verzekeraars met elkaar vergelijken. Je moet dan denken aan de oud-gedienden en nieuwe aanbieders van hondenverzekeringen. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan aanbieders zoals Proteq en Petplan, maar ook nieuwe aanbieders zoals de Hema en Aegon.

Eigenlijk biedt iedere verzekeraar goedkope en dure / beste hondenverzekeringen aan, maar de prijs en dekking variëren nog sterk. Zoek je een partij met veel ervaring met hondenverzekeringen, kies dan voor Petplan, Proteq Dier & Zorg of Ohra. Zij bieden over het algemeen ook complete pakketten en vergoedingen, maar daar staat tevens een hoger prijskaartje tegenover.